Харків’янин Синегубов очолив Полтавську ОДА

Фото: сайт президента

Президент Володимир Зеленський призначив Олега Сінєгубова головою Полтавської обласної державної адміністрації.

Про це Харків Times дізнався з указу №843 / 2019 на сайті глави держави.

У Полтаві Сінєгубова офіційно представив перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов.

“Своїм основним завданням вважаю наведення порядку і зміну місцевої влади для того, щоб люди відчули поліпшення”, – заявив Синегубов на поданні.

Довідка. За даними сайту Університету, 36-річний Олег Синєгубов є доктором юридичних наук, доцентом, завідувачем факультетом №6 (права і масових комунікацій) цього вузу.

З липня 2004 року по травень 2005 року – слідчий слідчого відділення УМВС України на Південній залізниці; з травня 2005 по грудень 2007 року – ад’юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ; з січня 2008 року по липень 2008 року – слідчий слідчого відділення Лінійного відділу міліції на станція “Основа”; з серпня 2008 по березень 2009 року – старший викладач кафедри цивільно-правових дисциплін ННІ права, економіки та соціології ХНУВС; з березня 2009 року по липень 2011 року – доцент тієї ж кафедри; з липня 2011 року по листопад 2015 року – заступник декана з навчально-методичної роботи ННІ права та масових комунікацій ХНУВС; з листопада 2015 року по теперішній час – декан факультету.

Науковим консультантом перспективного вченого-правника був сам Академік Національної академії правових наук України, професор, доктор юридичних наук та просто дуже авторитетна у Харкові людина Олександр Маркович Бандурка. У 2008 році Синєгубов захистив кандидатську дисертацію на тему “Цивільно-правовий захист честі, гідності та ділової репутації працівників міліції”, у 2016 році – докторську дисертацію на тему “Здійснення особистих немайнових прав фізичних осіб, що не досягли повноліття”.

У вересні 2018 року Синєгубов претендував на посаду судді Вищого антикорупційного суду України, про що свідчить подана ним декларація, але не пройшов за конкурсом. Згідно з декларацією про доходи за 2017 рік (декларація за 2018 рік у реєстрі відсутня), потенційний глава ОДА є власником чотирьох квартир. При цьому три з них декан вузу купив в 2017 році на загальну суму 634 тисячі гривень, а ще однією володіє разом зі своїми батьками. У його дружини є власна квартира в Харкові площею 156,5 кв. м, та два паркомісця. Синєгубов володіє автомобілем Skoda Superb, 2007 р.в., його дружина – автомобілем Porsche Cayenne, 2010 р.в.

Синєгубов задекларував 242,166 тис. грн. заробітної плати в ХНУВС, а також 75 тис. грн дивідендів і 31 грн банківських відсотків. Про доходи дружини в декларації не повідомляється. Подружжя має по 20 тис. доларів готівкою.

Олег Синєгубов також є власником ТОВ “Насіння Слобожанщини” та ТОВ “Синєгубов, Соболєв та партнери”.

Згідно з даними сайту ЦВК, під час позачергових виборів до Верховної Ради в 2019 році Олег Синєгубов був довіреною особою кандидата в народні депутати від партії “Слуга народу” по виборчому округу №180 Олексія Красова.

Як повідомляв Харків Times , новим головою Київської державної обласної адміністрації став 42-річний Олексій Чернишов – керуючий партнер і акціонер концерну “АВЕК” Олександра Фельдмана.